lauantai 11. huhtikuuta 2015

Lempiaiheeni: kukas muu kuin ruoka

Joskus joku kysyi minulta olenko kasvissyöjä, sillä useimmiten töihin eksyi lounaaksi raejuustolettuja tomaattisalaatin kera tai jotain muuta lihatonta ruokaa. Näin ei ole, olen edelleen kaikkiruokainen, mutta olen alkanut tietoisesti kokkaamaan enemmän kasvisruokaa. 

Aktiivisempi kasvisruokien kokkailu alkoi Madventuresin lihaton lokakuu-tempauksen puitteissa. Tuli pohdittua silloin, kuinka itse voisi pienentää lihan kulutusta ja kun lihaa ostaisi, niin ostaisi paikallista lihaa. Pirkka-sivustolta löytyi helposti herkullisia kasviruokareseptejä, millä pääsi alkuun.

Kasvisruokaa tulee maustettua ajatuksella, kun liharuokiin menee aina grillimaustetta tai vastaavaa. Eli ruoka on herkullista, terveellistä ja vieläpä halvempaa! Kasvishyllyt ja papuhyllyt näkee kasvisruokakokeilujen jälkeen täysin uudessa valossa! 

Haluaisin itse jatkossa panostaa lihan laatuun, syöden sitä vastaavasti harvemmin ja nostaa kasvisruokapäivien määrää viikossa useampaan. Muun muassa viikkovege-sana on tullut vastaan, eli ma-pe mennään kasvisruualla ja viikonloppuna vapaata. Myös Meatless Monday voi olla osalle tuttu, siitä on hyvä aloittaa, eli maanantaina syödään kasvisruokaa. Opettele joka viikko yksi uusi kasvisruoka, jos ei pääruokana niin vaikkapa iltapala esim. hummusta, salsaa tai vastaavaa? 

Luonnonsuojeluaspekti on myös yksi näkökulma, miksi kasvisruoka kannattaa. WWF:n sivuilla kannattaa käydä tutustumassa tarkemmin, mutta perusperiaatteeltaan kilon lihaa tuottamiseen tarvitaan hurjasti enemmän maata ja vettä verrattuna kasvisten tuottamiseen. Meillä on kuitenkin vain yksi maapallo.

Itse kuitenkin herkkusuuna ajattelen ensin makunystyröillä ja kukkarollani ja muut aspektit tulevat mukavana bonuksena

Miamissa löysinkin Yelpin kautta ihanan kasvisruokapaikan. Söin falafel-pitaleivän. Leipä ja falafel valmiina ja pitkä buffetpöytä täynnä erilaisia kastikkeita ja salaatteja, millä leivän sai täyttää. Maut olivat ihania, juuri maustamisessa se ruuan salaisuus usein onkin. Kuvakin löytyy, mutta oli niin nälkä, että pari haukkua on jo otettu! Lisänä tuorepuristettua mehua (kurkkua, omenaa jne.)



Nesteytyspuolta, kookosvesi uutena tuttavuutena, Corona ei niinkään.


Toinen kasvisruoka, aurinkokuivattuja tomaatteja, pinaattia, fetaa, oliiveja ei mennyt pieleen! 



Illallinen kreikkalaisessa ravintolassa, raikasta kylmää taboulehsalaattia ja pinaattipiirakkaa tsatsikin kera. Taboulehsalaatti menee kylmyyden ja raikkauden kautta ensi kesän ruokalistalle! 


Frozen yogurt, haalin neljää eri makua ja hedelmiä ja suklaakastiketta päälle. Ihanaa oli ja täällä veloitetaan painon mukaan! Jäätelön, ei ihmisen. Pallomaha tuijottaa omaa napaansa ja kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti