Viimeinen työviikko tarkoittaa, että
kollegoille pitää leipoa tai tuoda jotain herkkuja. Yhden illan sitten
leivoin Koskenlaskija-sipulipiirakoita, Kinuskikissan sipulipiirakan
ohjetta hiukan muokaten. Hyviä tuli! Tässä ohje, koska osa työkavereista
pyysi ohjetta talteen. Maistuu parhaalta paiston jälkeen, hiukan
jäähtyneenä.
Pikkusiskon sipulipiirakka
(josta Pikkusisko syrjäytetty Koskenlaskijalla)
Pohja:
Piirakkataikina, pakaste Kotimaista
Sulata pakkauksen ohjeen mukaan, painele vuokaan läpimittä noin 27 cm.
Täyte:
500 g sipulia (käytin kelta- ja punasipulia)
200 g ranskankermaa
3/4 dl maitoa
emmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
tuoretta timjamia oman maun mukaan
Pilko sipulit, kuullota pannulla öljyn kera. Sekoita muut ainekset ja kaada vuokaan.
Pinnalle:
Timjamia oman maun mukaan
Koskenlaskija (voimakas)
(Paketista riitti 3 piirakan päälle)
Leikkaa paloja Koskenlaskijasta ja ripottele piirakan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele paistamisen jälkeen tuoreella timjamilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti