lauantai 7. maaliskuuta 2015

Koskenlaskija-sipulipiirakka

Viimeinen työviikko tarkoittaa, että kollegoille pitää leipoa tai tuoda jotain herkkuja. Yhden illan sitten leivoin Koskenlaskija-sipulipiirakoita, Kinuskikissan sipulipiirakan ohjetta hiukan muokaten. Hyviä tuli! Tässä ohje, koska osa työkavereista pyysi ohjetta talteen. Maistuu parhaalta paiston jälkeen, hiukan jäähtyneenä.

Pikkusiskon sipulipiirakka
 (josta Pikkusisko syrjäytetty Koskenlaskijalla)

Pohja:
Piirakkataikina, pakaste Kotimaista

Sulata pakkauksen ohjeen mukaan, painele vuokaan läpimittä noin 27 cm.

Täyte:
500 g sipulia (käytin kelta- ja punasipulia)
200 g ranskankermaa
3/4 dl maitoa
emmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
tuoretta timjamia oman maun mukaan

Pilko sipulit, kuullota pannulla öljyn kera. Sekoita muut ainekset ja kaada vuokaan.

Pinnalle:
Timjamia oman maun mukaan
Koskenlaskija (voimakas) 
(Paketista riitti 3 piirakan päälle)

Leikkaa paloja Koskenlaskijasta ja ripottele piirakan päälle. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele paistamisen jälkeen tuoreella timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti