lauantai 7. maaliskuuta 2015

Shokkihoitoa

Olen ennen kaihtanut Helsinkiä, kun se on liian suuri ja vilkas kaupunki. Nyt olen kuitenkin tottunut vilkkauteen ja jopa tykästynyt kaupunkiin. Ihanan paljon nähtävää, tehtävää ja ravintoloita!

Shokkihoitona siis matkaan ensimmäisenä kaupunkiin, jonka väkiluku on kevyesti arvioituna 3,9 miljoonaa. Vertailukohteena Helsingin väkiluku, joka on hiukan päälle 600 000. Siinä onkin sitten meikäläiselle hyvä harjoitella suurkaupungissa oloa ihan urakalla!

Los Angeles eli tuttavallisemmin  'El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de la Porciúncula'! Tämän nimen kaupunki alun perin sai, kunnes aikojen saatossa nimi muuttui ja väkiluku kasvoi. Los Angeles on USA:n toiseksi suurin kaupunki! Ei siis paineita. 

photo by pixabay
Näin suuresta kaupungista löytyykin sitten vaikka minkälaista nähtävää ja koettavaa. 
Aluksi suunnittelin suuntaavani Hollywoodin alueelle ja käydä katsomassa niin sanotut 'must see' Hollywood-kyltti, Walk of Fame ja niin edelleen. Suunnittelin myös hyppääväni metroon, jolla olisin suunnannut Long Beachille nauttimaan merestä ja auringosta.

Mutta aikaa kului ja tutkittuani lomaoppaita ja luettuani lukuisia reissupostauksia Losista pääsyin ratkaisuun, joka miellyttää kaikkia, eli minua. (Yksi syy, miksi lomalle on mukava lähteä yksin!)

 
photo by Flickr

Rannalle oli päästävä, autoa ei ole käytössä ja aikaa on vähän. Monet tahot suosittelivat auton vuokrausta, koska se helpottaa liikkumista. Mutta olen Los Angelesissa ainoastaan 3 yötä, jonka jälkeen matka jatkuu Texasiin. Joten en aio vuokrata autoa.

Joten pitkien mietintöjen jälkeen päätin suunnata Santa Monicaan. Ranta on 500 metrin päässä hotellilta. Rantaboulevardin varrelta löytyy paljon katseltavaa ja koettavaa. Seutu on turvallista, verrattuna esimerkiksi L.A Downtown alueeseen. Monissa paikoissa suositeltiin vuokraamaan polkupyörä. 

Santa Monica ja Venice Beach, polkupyöräillen. Uskon, että tämä yhdistettynä rannalla X-asennossa makaamiseen riittävät. Jetlag saattaa painaa, kaikki on uutta ja ihmeellistä. Joten ei kannata pakata liikaa tekemistä päiville. Näin jää aikaa ihmettelyyn ja seikkailuille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti